Biografie

Ik ben Robbert Kuypers…

…die een tijd terug door feestpubliek is benoemd als DJ Panta omdat ik altijd netjes in een pantalon er op uit ging als ik moest draaien. Dit werd later een keer verkeerd op een flyer gedrukt, met de letter ‘H’ ertussen, vond ik beter en dat heb ik zo gelaten. Dit ter info.

Ik ben geboren op 15 november 1971 en opgevoed door een familie waar bijna iedereen een muzikant is. In mijn beginjaren speelde ik de drums, en percussie in verschillende Drum en Bungle Corpsen in Nederland. Later werd ik geïnspireerd door radio DJ’s en probeerde in contact te komen met hen en na een aantal bezoeken maakte ik deel uit van dat radiostation in Huizen. Daar had ik een programma dat vol zat met import, re -en zelfgemaakte mixen. Dit radiostation werd drie keer door de R.C.D. (Radio Controle Dienst) ontdekt.

Vanaf 1985 was ik gestart met verschillende drive-in shows waaronder de Pro-Disco Drive-In Show. Hierdoor werd mijn muzikale talent verder ontwikkeld doordat ik alle shows zelf draaide en het mixen van alle soorten muziek goed onder de knie kreeg. Dit was en is nog steeds in mijn voordeel aangezien ik op één avond een breder
publiek tevreden kan stellen.

Maar hier bleef het uiteraard niet bij, want ik ontwikkelde me verder, en zo dus ook in de house-scene. Hier was ik ‘bekender’ geworden met het draaien van house door de opdrachten voor een audio-productiebedrijf, deze verzorgde verschillende (il)legale in -en  outdoor feesten met daarnaast ook (school)feesten door het hele land. ‘The Get Uppa Boat Party’ die ik had georganiseerd i.s.m. AVL was geweldige ervaring. Want het was de eerste keer dat ik voor een groter publiek optrad en omdat ik tussen Tom Harding (UK) en JP was geplaatst in de Line-up.

Ook was mijn muziek bijna elke donderdag in de voormalig Trance Buddha in Amsterdam, op vrijdag in Club Flamingo in Zaandam en zaterdag om Jaybees in Zaandam te horen. Daarnaast draaide ik ook op commerciële bootfeesten, op Goatrance feesten onder bruggen, bedrijfsfeesten in kastelen, diverse clubs en discotheken in binnen –en buitenland tot aan live optredens bij verschillende radiostations.

Een kleine greep van deze feesten vindt je onder Archief.

Tot het moment dat ik bedacht mijn creatieve brein ook te gaan gebruiken met het organiseren van diverse evenementen. Dit is eigenlijk de periode dat Kuypers Events al was ontstaan. Het begon allemaal gematigd maar dat vond ik niet erg. Er moet een goede sfeer zijn, een allround evenement, waar dus een ieder zijn of haar muziek kan (her)beleven. En dat is wat ik wil! Daarom heb ik ervoor gekozen om
evenementen te organiseren, en hier mijn beroep van te maken.

Naast deze ervaringen was ik ook degene die de eer had het “10-jarig bestaan van The Dream Team” (Dano – Gizmo – Buzz Fuzz & The Prophet) te organiseren in de 538I-dance in Huizen (19-10-2001)…! En in 2002 werd de eerste editie van 7th Heaven georganiseerd met Tom Harding en Lady X (Club X), waar ik als DJ Pantha een top-set heeft laten horen.

Destijds heb ik ook een aantal keer mogen opgetreden voor Q-Dance op Qlub Tempo22 in de Hemkade en de BBQ-party bij Q-Beach in Bloemendaal. Ben Recident DJ geweest bij Club G.F.I. in Antwerpen én op de Nitrodome Hardstyle-events, die gestart waren in november 2004. Hier trad ik op tussen grote namen waaronder The Prophet, Gizmo, Darkraver, Dana, Luna en Dano, en nog veel meer zeer bekende artiesten.

Booming Hardstyle bij La Capirinha in Lelystad was ook een van de feesten waar ik achter de draaitafels stond. Maar ook voor Jumpstyle werd hij gevraagd bij de Palazz te Woerden (Utrecht).

Ook de andere evenementen waar ik mijn mix-vaardigheden combineer met het draaien van Club, Danceclassics, Bubbling, oude en nieuwe Top 40, Dutch Dance, R&B en alle verzoekjes van dien. Dit voornamelijk op bruiloften, examenfeesten, luxe partijen en studenten -feesten in verschillende danscafe’s in Nederland, België en Portugal.

Ik ben destijds ook met producer Dennis Gold gaan samenwerken voor het maken van commerciële Dance onder de naam: Amsterdams Beat Chronics en we hebben hun eerste track al even klaar. Deze track is getiteld ‘Do you like this F#cking sound? en zal dit jaar nog in een nieuw jasje worden gestoken.

Voor meer info, boekingen of ondersteuning bij het organiseren van evenementen kunt u telefonisch contact opnemen met ons op +31(0)618-369.370 of per e-mail via
info@kuypers-events.nl

logotje