Over de Ride4KiKa 2016

Beste heer/mevrouw,

Zondag 22 mei 2016 organiseren wij, Motortoergroep Free-Riders, voor de tweede keer een sponsor motortoer t.b.v. de onderzoeken naar kinderkanker. Deze mooie tourrit start vanaf het verzamelpunt bij het Nautisch Kwartier in Huizen, een stukje door ’t Gooi heen en via de Provincie Utrecht en vele plaatsen in Provincie Gelderland, om bij Verhage Leusden te eindigen. Dit is een schitterende toer van ca. 160 kilometer waarin we ook een rustpauze hebben ingepland halverwege de route.

Tijdens deze route zullen voldoende gecertificeerde verkeersregelaars ondersteuning verlenen, zodat er geen onveilige situaties ontstaan voor zowel de deelnemers aan de stoet als ook het overige verkeer. Het uitgangspunt is om tijdens het rijden van de tocht alle deelnemers als één groep bij elkaar te houden als de verkeersituatie het toelaat. De meeste van de deelnemers zijn ervaren rijders, die weten dat we in de zogeheten ‘baksteenformatie’ rijden, waarin de minst ervaren rijders vooraan, en de meest ervaren rijders achteraan komen te rijden.

De gehele rit zal ook worden gefilmd zodat we ook schitterend beeldmateriaal kunnen overhandigen aan KiKa en op onze sociale media. Een nieuwtje is, dat we van al het verzamelde beeldmateriaal een mooie compilatie kunnen laten maken, en deze kunnen vertonen op een groot beeldscherm in bekende Gooische Club in Bussum. Hierover volgt later meer.

Het te verwachten aantal deelnemers is moeilijk in te schatten, maar het zijn er minstens 300. Op onze Facebook pagina zijn 345 mensen die hebben aangegeven te gaan, 729 geïnteresseerden en nog eens 1500 genodigden. Vele van hen wachten tot op de dag zelf om te kijken of het weer gunstig is.

Tickets zijn dit jaar te koop via een online ticketservice en die nemen een hoop administratieve werkzaamheden over. Via www.kuypers-events.nl/ride4kika2016 en via onze FB pagina FreeRidersNL zijn deze tickets te verkrijgen. Reguliere tickets zijn excl. Kikamenu op de eindlocatie, en bij de VIP tickets zijn deze kosten al ingecalculeerd en wordt men ook sneller voorzien van het KikA-menu, doordat er een aparte counter voor is. Mensen met een regulier ticket hebben bij de toegang op de startlocatie nog de mogelijkheid een voucher aan te nemen waarmee ze voor het gereduceerd tarief het KiKa-menu kunnen bestellen.

Controle hiervan doen de vrijwilligers bij de entree, waar ze de uitgeprinte tickets met handscanners controleren. Is deze correct dan wordt er vervolgens een Oranje lintje verstrekt die om de linker spiegel bevestigd dient te worden. Dit omdat we dan ook zichtbaar één geheel vormen met de kleur van KiKa aan onze motoren. Mensen die op de dag zelf een tickets willen kopen die kunnen dat bij de kassa doen voor € 15,- per deelnemer.

De motoren zullen bij de eindlocatie in Leusden allemaal geparkeerd kunnen worden op het gigantische parkeerdek van de parkeergarage van Winkelcentrum de Hamershof. Wanneer dit gebeurd is zullen we voor Verhage Leusden de cheque overhandigen waarop het totaal ingezamelde bedrag op staat, aan de betreffende Ambassadeur van KiKa. Hiervoor zal ook de lokale krant worden uitgenodigd om het geheel te komen vastleggen. Op het moment dat dit allemaal gebeurd is, hebben de deelnemers de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal samengesteld KiKa-menu tegen gereduceerd tarief. Na een dankwoord kan een ieder zijn of haar weg weer rustig vervolgen naar huis.

De kosten voor deelname bedragen € 10,- per deelnemer, dus ook per passagier. Deze individuele bijdrage zal volledig bestemd zijn voor KiKa. Wij hopen zoveel mogelijk rijders te werven via diverse netwerken zoals op diverse Facebookpagina’s die motor gerelateerd zijn, onze eigen website, de website van KiKa en andere media om een zo’n groot mogelijk bedrag te kunnen collecteren.

Naast deze manier om zoveel mogelijk deelnemers te vinden hopen wij op bedrijven die hier ook deel aan willen nemen. Dit kan zijn in de vorm van hulp tot het realiseren van deze rit, maar ook door een bepaald bedrag in te leggen die de onderzoeken van KiKa kan ondersteunen. Een aantal van onze sponsoren zijn bijvoorbeeld Keja Media, Marek Reklame, Audio Rent, Koeman Motoren, Stivehu, ESZI, MyRoute App, Verhage Leusden, BZ Beveiliging, Koeman Kleding, Totall-IT, Kwalitaria, Micheal Leurs Timmerwerken, 123 Machineverhuur, Kapsones Bussum en Snackland.

Wilt u deze dag komen kijken op het terrein zelf om alle motoren te bezichtigen, dan kan dat door een kleine donatie te doen in de grote pot bij de ingang van het terrein.

Mochten er nog personen en/of bedrijven zijn die dit doel willen sponsoren, dan kan dat door contact met ons op te nemen via ride4kika@kuypers-events.nl of op telefoonnummer 0618369370.

Vriendelijke groet,

Het Ride4KiKa Team